Gerrit Jan Gerritsma 

Behandeling met Essentiële Oliën

 

 

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is het inzetten van essentiële oliën om meer in evenwicht te komen. Maharishi aromatherapie draagt bij aan het proces van de verfijning van de zintuigen, zodat iedere ervaring verwerkt kan worden tot een ervaring van gelukkig zijn.

Hoe werkt aromatherapie?

Aromatherapie werkt via verschillende wegen: Via de neus: door het ruiken worden de hersencentra die met emoties te maken hebben direct geactiveerd, zonder tussenkomst van de hersenschors, dus vóórdat er bewuste waarneming plaatsvindt. Op die manier werken de aroma's op onze stemming. Als je op Pubmed, de database voor medische wetenschappelijk onderzoek, zoekt naar essentiële oliën, dan krijg je meer dan 22.000 treffers! Een aantal van die studies gaan over de antibacteriële werking van essentiële oliën. Wellicht biedt dit een oplossing voor antibiotica-resistente bacteriën. Essentiële oliën bestaan uit levende, intelligente moleculen. Deze kunnen communiceren met ons lichaam via onder andere receptoren aan de cellen. Op die manier kan bijvoorbeeld onze stofwisseling be•ïnvloed worden: gestimuleerd door kapha-kalmerende oliën, of gekalmeerd door vata-en pitta kalmerende oliën.

Geschiedenis

In de klassieke teksten van de Ayurveda wordt aromatherapie al genoemd. En er is een levendige traditie van aromatherapie in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

Aroma-consult

Het is ook mogelijk om een speciaal aroma-consult af te spreken. Hierbij ervaar je de werking van de aroma's direct tijdens het consult en krijg je advies voor het gebruik voor thuis. In verband met de voorbereiding is het nodig dat je eerst een vragenlijst invult en terugstuurt, daarna kan je aan afspraak maken. Het consult duurt ± 1 uur. Maak nu een afspraak.

*

MAlogo2

English

Deutsch

 

Welkom

Ayurveda Consult

Ayurveda Behandeling

Transcendente Meditatie

Essentiële Oliën

Maharishi Ayurveda

Hoe werkt Maharishi Ayurveda

Indicaties

Gerrit Jan Gerritsma

Lezingen & Nieuwsbrief

Praktijk & Tarieven

Routebeschrijving

Contact

Downloads

Privacy

Algemene Voorwaarden

© Copyright voor de gehele website: GJ Gerritsma 2014

BIG-nummer: 99021088701

KvK nummer 32142284 0000

ayurvedalogo1