MAlogo2

English

Deutsch

 

Welkom

Ayurveda Consult

Ayurveda Behandeling

Transcendente Meditatie

Essentiële Oliën

Maharishi Ayurveda

Hoe werkt Maharishi Ayurveda

Indicaties

Gerrit Jan Gerritsma

Lezingen & Nieuwsbrief

Praktijk & Tarieven

Routebeschrijving

Contact

Downloads

Privacy

Algemene Voorwaarden

© Copyright voor de gehele website: GJ Gerritsma 2014

BIG-nummer: 99021088701

KvK nummer 32142284 0000

Transcendente Meditatie

 

Transcendente Meditatie is een eeuwenoude techniek om tot diepe rust te komen. Het is eenvoudigiconroundTMreg en natuurlijk en wordt twee keer per dag 20 minuten beoefend, gemakkelijk zittend op een stoel. Transcendente Meditatie is geen religie of filosofie, en je hoeft je levensstijl niet te veranderen. Deze vorm van mediteren is gemakkelijk te leren en mensen uit alle lagen van de bevolking doen het.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de effecten veel dieper gaan dan tijdens gewone ontspanning of andere vormen van meditatie.

De TM-techniek begint door te breken naar de mainstream: In april 2013 heeft de American Heart Association na een grondige analyse van 30 jaar meditatie onderzoek het groen licht gegeven om de TM-techniek te overwegen bij de behandeling voor hoge bloeddruk. ➣ Lees meer

Op vele scholen in Noord en Zuid Amerika is de Transcendente Meditatie-techniek onderdeel van het lesprogramma. Zie www.mum.edu

Voor meer informatie over de TM-techniek kunt u terecht op de officiele website.

 

Cursus

In samenwerking met het centrum voor Transcendente Meditatie in Lelystad verzorgen we cursussen in Transcendente Meditatie-techniek. De cursus bestaat uit 7 stappen.

De 1e les is een vrijblijvende introductielezing. Hier hoort u wat u kunt verwachten van de regelmatige beoefening van de TM techniek (2 x daags 20 minuten). De effecten op geest, lichaam, gedrag en omgeving worden besproken en toegelicht aan de hand van wetenschappelijk onderzoek. (1 uur).

U kunt een afspraak maken voor een introductielezing via het secretariaat.

De 2e stap is een vervolglezing waarin wordt uitgelegd hoe de TM techniek werkt, waar de meditatie vandaan komt en hoe TM verschilt van andere meditatiemethoden. (45 minuten)

De 3e stap is een kort persoonlijk onderhoud, waarin u nader kennis maakt met uw TM-leraar en een afspraak maakt voor de persoonlijke instructie.

NB: Stap 2 en 3 kunnen soms samen met stap 1 gedaan worden

De volgende stappen (stap 4-7) vinden plaats gedurende vier achtereenvolgende dagen (overdag of 's avonds, telkens ongeveer 1 - 2 uur)

Stap 4 Persoonlijke instructie

Individuele instructie in de TM techniek door een bevoegde leraar. (1 - 2 uur)

Stap 5 Eerste checkingsdag

Verificatie van correcte beoefening van de TM techniek en verdere instructies (1 - 2 uur)

Stap 6 Tweede checkingsdag

Het bespreken en begrijpen van het mechanisme van de TM techniek op basis van de eigen ervaring(1 - 2 uur)

Stap 7 Derde checkingsdag

Het bespreken en begrijpen van de ontwikkeling van hogere bewustzijnstoestanden door de regelmatige beoefening van TM (1 - 2 uur)

 

*

ayurvedalogo1