Ayurveda Consult

Voor het consult ontvang je een vragenformulier over je gezondheid. Dit dien je volledig ingevuld mee te nemen naar het consult. Zo hebben we meer tijd voor het persoonlijke gesprek. Als je gegevens hebt van laboratoriumonderzoeken of van consulten bij collega's, dan vragen we jou om daarvan een kopie mee te nemen. Neem ook alle gegevens over jouw medicijnen of de verpakkingen mee.

Diagnose

Bij het stellen van een diagnose gebruik ik zowel mijn medische kennis als basisarts als mijn ayurvedische kennis. Het begint met luisteren naar je klachten en redenen om te komen (anamnese). Als na verhelderen en doorvragen dit duidelijk is, komen de functies van de orgaanstelsels aan bod via vraaggesprek en medisch lichamelijk onderzoek gericht op de klachten. Dit aangevuld met de ayurvedische kennis over spijsvertering, bioritme en constitutietypes levert meestal voldoende beeld op voor een advies. Zo nodig vraag ik laboratorium-onderzoek aan, of verwijs naar andere gezondheidszorgprofessionals.

Adviezen

De ayurvedische behandeling herstelt het natuurlijke evenwicht (homeostase) in je lichaam en geest. Hiervoor geeft Maharishi Ayurveda de volgende adviezen:

1. Adviezen voor jouw lichaamsconstitutie:

Deze adviezen zijn eenvoudig toe te passen. Toch hebben ze een groot effect op je hele gezondheid. Ze betreffen o.a. lichaamsbeweging, spijsvertering, voeding of dagindeling. We kijken ook naar de invloed van jouw gedrag, emoties, gedachtepatronen en omgeving op je gezondheid.

2. Ayurvedische kruidenpreparaten:

De kruiden verbeteren gericht het functioneren van specifieke organen. Ze zijn van natuurlijke oorsprong en bevatten géén schadelijke stoffen.
 

3. Andere adviezen:

Indien nodig geef ik adviezen voor specifieke yoga- of ademhalingsoefeningen, voor transcendente meditatie of een reinigingskuur in het Maharishi Ayurveda Gezondheidscentrum (MAG). Ik adviseer een reinigingskuur als uit de diagnose blijkt dat het teveel aan ama (afvalstoffen) in jouw lichaam een belangrijke oorzaak is van jouw klachten. Als ik een tekort aan vitaminen of mineralen waarneem, raad ik bepaalde voedingssupplementen aan.

Een afspraak voor een consult maak je het best telefonisch : 0320-218081

 

*

MAlogo2

English

Deutsch

 

Welkom

Ayurveda Consult

Ayurveda Behandeling

Transcendente Meditatie

Essentiële Oliën

Maharishi Ayurveda

Hoe werkt Maharishi Ayurveda

Indicaties

Gerrit Jan Gerritsma

Lezingen & Nieuwsbrief

Praktijk & Tarieven

Routebeschrijving

Contact

Downloads

Privacy

Algemene Voorwaarden

© Copyright voor de gehele website: GJ Gerritsma 2014

BIG-nummer: 99021088701

KvK nummer 32142284 0000

ayurvedalogo1