Maharishi Ayurveda

De Ayurveda is afkomstig uit de hoogontwikkelde, 5000 jaar oude beschaving in India. Het is het oudste gezondheidszorgsysteem dat we kennen. “Ayus” betekent in het Sanskriet “leven” en “Veda” staat voor “kennis”. Ayurveda is dus de wetenschap van het leven.

Herstel van Ayurvedaallindiacongress

Door de loop der tijd en door buitenlandse overheersing ging veel ayurvedische kennis verloren. Zo'n 30 jaar geleden bracht de wijsgeer Maharishi Mahesh Yogi de meest vooraanstaande ayurvedische artsen van India tezamen. Deze artsen, waaronder Dr. V.M. Dwivedi, Dr. B.D. Triguna en Dr. Balraj Maharshi, herstelden in samenwerking met Maharishi Mahesh Yogi de authentieke, oorspronkelijke ayurveda onder de naam Maharishi Ayurveda. Daartoe verzamelden zij alle ayurvedische kennis die over vele familietradities in India verspreid was. In de ruimste zin omvat Maharishi Ayurveda ook Vedische architectuur, Yoga en Vedische astrologie. Het All India Ayurvedic Congress bevestigt dat Maharishi Ayurveda de authentieke Ayurveda is.

Genezing en ontwikkeling

Maharishi Ayurveda richt zich niet alleen op genezing. Even belangrijk zijn preventie en de ontwikkeling van bewustzijn. Eén onderdeel om dit te bereiken is een meditatietechniek die evenwicht schept in het bewustzijn: de Transcendente Meditatie techniek. Deze techniek heeft een heel positieve invloed op je gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk. Meer dan 600 wetenschappelijke onderzoeken bevestigen dit.

Kwaliteit

Ook naar de andere benaderingen van Maharishi Ayurveda is wetenschappelijk onderzoek gedaan: Onderzoek naar de kruidenpreparaten laat zien dat deze veilig zijn, schade door vrije radicalen kunnen beperken en de normale functie van weefsels en organen kunnen bevorderen. Maharishi Ayurveda producten worden geproduceerd met de modernste technologie en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Over de panchakarma reinigingskuur is onderzoek gepubliceerd dat laat onder andere zien dat fibromyalgie patienten er baat bij hebben en dat hardnekkige gifstoffen (zoals DDT en PCB's) na een kuur rond 50% verminderd zijn. En ook de ayurvedische concepten van gezondheid en ziekte worden door wetenschappelijk onderzoek ondersteund.

 

 

*

MAlogo2

English

Deutsch

 

Welkom

Ayurveda Consult

Ayurveda Behandeling

Transcendente Meditatie

Essentiële Oliën

Maharishi Ayurveda

Hoe werkt Maharishi Ayurveda

Indicaties

Gerrit Jan Gerritsma

Lezingen & Nieuwsbrief

Praktijk & Tarieven

Routebeschrijving

Contact

Downloads

Privacy

Algemene Voorwaarden

© Copyright voor de gehele website: GJ Gerritsma 2014

BIG-nummer: 99021088701

KvK nummer 32142284 0000

ayurvedalogo1